Clubcharter

Clubcharter

Binnen Bepavoc hebben we een aantal afspraken die iedereen binnen de club naleeft. Deze afspraken zijn er om een goede werking van de club te garanderen. Door lid te zijn van Bepavoc ga je akkoord met deze afspraken en als we ons er allemaal aan houden, maken we er een gezellig seizoen van vol volleybalplezier!

 

Respect

Respect mag je in de brede zin van het woord interpreteren. Binnen Bepavoc hebben we respect voor het materiaal van de club, de sporthal en medespelers en tegenstanders. Respect heb je ook voor elkaar, de tegenstanders, de scheidsrechters, het bestuur en de coaches/trainers. Als je het niet eens bent met een beslissing, kan je dit altijd (achteraf) bespreekbaar maken. De coach/trainer en het bestuur hebben altijd de finale beslissing, maar dit wil niet zeggen dat we niet samen kunnen zoeken naar een oplossing die voor beide partijen aanvaardbaar is.

 

Aanwezigheid

In het verlengde van respect ligt voor ons ook aanwezigheid op training. Leden engageren zich om in een team te spelen. Het is dan ook niet meer dan logisch dat iedereen zijn best doet om maximaal aanwezig te zijn op trainingen en wedstrijden. Wanneer je niet aanwezig kan zijn, laat je dit op voorhand weten aan je trainer zodat deze daar rekening mee kan houden in het voorbereiden van zijn/haar trainingen.

Leden zijn 10 minuten voor de training in sportoutfit aanwezig in de sporthal. Zo kunnen ze helpen het net opzetten en het materiaal klaarzetten. Bij thuiswedstrijden zijn leden minstens 30 minuten voor aanvang van de wedstrijd aanwezig (tenzij anders afgesproken met de trainer/coach) om het terrein klaar te zetten en op te warmen.

 

Privacy

Als club proberen we ons te allen tijde aan de GDPR-wetgeving te houden. We verwachten als club dan ook dat ouders zich hieraan houden. Mochten er problemen zijn, kan je dit altijd melden aan het bestuur of de trainer en gaan we samen op zoek naar een oplossing.

Naarmate speelsters ouder worden, hebben ze vaak een eigen gsm. Ze mogen deze gsm meenemen naar de trainingen. In de kleedkamer blijft de gsm/smartphone/tablet in de sporttas. Merken we dat de gsm toch bovengehaald wordt, kan de trainer de gsm’s en andere multimedia aan het begin van de training in beslag nemen en deze teruggeven wanneer de speelsters de kleedkamer verlaten om naar huis te gaan.

 

Uitrusting op training en wedstrijden

Op trainingen zijn onze leden sportief gekleed en dragen ze aangepast schoeisel. Leden mogen de sportvloer niet betreden met schoenen die ze buiten hebben aangehad of die strepen achterlaten op de vloer.

Op wedstrijden dragen onze leden de wedstrijdoutfit die voorzien is door de club. Een wedstrijdoutfit bestaat uit een T-shirt (geleverd door de club) een shortje (vanaf senioren geleverd door de club) en aangepast schoeisel (zie boven). Onze leden krijgen van het moment ze competitie spelen een fleece vest van de club. Deze doen ze aan bij wedstrijden als het koud is.

Drank wordt tijdens de training door de leden zelf voorzien. Het is niet
toegelaten om frisdranken of fruitsappen te drinken. Sportdranken zijn wel
toegelaten, maar we moedigen als club onze leden, zeker bij de jeugd, aan om een drinkbus met water mee te nemen op de training en tijdens de wedstrijden. Tijdens de wedstrijden is er steeds water voor de thuis- en tegenpartij voorzien door de club.

 

Douchen

Alle leden krijgen de mogelijkheid om na de training en wedstrijd te douchen. Vanaf het moment dat leden competitie spelen is douchen verplicht om hygiënische redenen. Natuurlijk is dit altijd bespreekbaar met de trainer en het bestuur.

 

Toezicht op training

Op trainingen is er steeds 15 minuten voor aanvang en 15 minuten na het einde van de training toezicht voor onze leden.

Op trainingen staan de leden steeds onder toezicht van een volwassene. Wanneer een jeugdtrainer de trainingen geeft, is er altijd een volwassene aanwezig die de verantwoordelijkheid op zich neemt.

 

Engagement ouders

Als ouder engageer je je samen met je zoon/dochter voor de sport en voor de club. We organiseren als club verschillende activiteiten. Hiervoor vragen we vaak ondersteuning van ouders en leden. Het is altijd fijn als jij een handje komt toesteken.

Op wedstrijden supporter je op een respectvolle manier voor de speelsters van de ploeg. Roepen en schelden is uit den boze. Als club werken we met jeugdscheidsrechters. Heb respect voor hen en voor hun beslissingen. Ze kunnen niet alles zien en doen hun uiterste best. Als jij het beter zou kunnen, dan nodigen we je vriendelijk uit om zelf een aantal wedstrijden te komen fluiten.

Tijdens trainingen mogen ouders hun kinderen afzetten en de opstart van de training meevolgen. Daarna vragen we hen om de zaal te verlaten. Op deze manier kunnen onze leden zich volledig concentreren op het trainen. Dit komt de positieve groepsdynamiek ten goede. Wel kan er voor de jongste leden een uitzondering gemaakt worden. Dit wordt tussen de trainer en de ouders besproken en we proberen dit af te bouwen om kinderen zo zelfstandiger te leren worden.

 

Engagement van trainer en bestuur

Als we een engagement van ouders vragen, vragen we dit uiteraard ook van onze trainers en de leden van het bestuur. Trainers geven kwaliteitsvolle trainingen die de leden uitdagen en sterker maken in volleybal. Trainers staan open voor gesprekken met ouders en proberen geschillen op te lossen. Wanneer ze er onderling niet uit komen, kan het bestuur ondersteunen.

Het bestuur zorgt voor de dagelijkse werking van de club en ondersteunt trainers en ouders waar nodig. Het bestuur zorgt voor een gezonde en levendige club.

Om u de beste online-ervaring te bieden, maakt deze website gebruik van first-party en third-party cookies. Voor meer informatie bezoek onze privacy pagina.