Onze visie

Visie, Missie & doelstellingen

Missie

“Teamwork makes the dream work” beschrijft in één slogan de missie van Bepavoc.

Het verzekeren, binnen de beschikbare middelen, van een kwalitatief hoogstaand aanbod van volleybalmogelijkheden voor dames en meisjes en dit voor ieder niveau en in een aangename sfeer.

 

De club biedt, via haar seniorenploegen, de opgeleide jeugd en de volwassen leden de nodige kansen om te volleyballen op een zo hoogstaand mogelijk niveau.

We wensen de jeugd een prima kans te geven om met de volleybalsport kennis te maken en het volleybal naar best vermogen aan te leren. Het is onze betrachting om zoveel mogelijk jeugdig talent te vormen. Daarom werkt de club ook met jeugdgerichte en gediplomeerde trainers, ook in de seniorencompetitie. De club biedt de jeugdopleiding aan vanaf de volleybalschool tot aan het niveau scholieren, daarna vervolgt de opleiding eerder op tactisch niveau in de seniorencompetitie.Visie

We wensen de jeugd een prima kans te geven om met de volleybalsport kennis te maken en het volleybal naar best vermogen aan te leren. Het is onze betrachting om zoveel mogelijk jeugdig talent te vormen. Daarom werkt de club ook met jeugdgerichte en gediplomeerde trainers, ook in de seniorencompetitie. De club biedt de jeugdopleiding aan vanaf de volleybalschool tot aan het niveau scholieren, daarna vervolgt de opleiding eerder op tactisch niveau in de seniorencompetitie.

 

Persoonlijke en sociale ontwikkeling

Binnen de opleiding wordt ook aandacht geschonken aan de persoonlijke en sociale ontwikkeling van de jeugdleden binnen het functioneren en samenwerken in een groep. 

De club gaat in haar opleiding ook verder dan enkel het volleybaltechnische, door ook de mogelijkheden te scheppen en te faciliteren in opleidingen voor scheidsrechters en jeugdtrainers. 

 

Focus op meisjes- en damesvolleybal

Bepavoc heeft geen seniorenploegen bij de mannen en kan daarom ook geen volledige opleidingskansen bieden aan de jongens in de jeugdreeksen. De club legt de focus daarom op de volledige volleybalopleiding van de meisjes. De club biedt de aanwezige jongens wel een kwalitatieve opleiding aan tot het niveau van de preminiemen en ze zorgt voor een correcte begeleiding van deze jongens naar naburige clubs in voorkomende gevallen.

 

Aangename sfeer

Bepavoc wil een familieclub zijn waarbij iedereen zich goed voelt, waarbij iedereen welkom is ongeacht de afkomst of sociale klasse. Wij wensen eveneens met ouders en familieleden kennis te maken. Zo kunnen wij enerzijds alle facetten van onze leden leren kennen en anderzijds kan de familiekring onze werking en de bestuursleden leren kennen. Wij waarderen het wanneer de ouders morele steun willen geven tijdens de wedstrijden. Om de familiale sfeer trouw te blijven en om deze nog te versterken organiseren wij met de club jaarlijks enkele activiteiten. 

 

Volleyballen op een zo hoogstaand mogelijk niveau

Wij wensen onze seniorenploegen te vormen met spelers afkomstig uit eigen jeugd. Externe spelers die voor de club een meerwaarde betekenen en de jeugdopleiding mee helpen dragen zijn zeker welkom in de club. De club vindt het uiterst belangrijk dat elk lid, jeugd én volwassene, kan spelen op een zo hoog mogelijk niveau, waardoor we in de reguliere competitie streven naar een ploeg op elk niveau (van 4de provinciale tot minstens 2dedivisie). Elke seniorenploeg krijgt als extra doelstelling mee om de aanwezige jeugdspelers te integreren in de ploeg, op het potentiële niveau van die jeugdspeelster, en daardoor mee te helpen aan de opleidingskansen van deze jeugdspeelsters.

 

Kwalitatief hoogstaande volleybalopleiding

Elke speler/speelster wordt een aantal keren per seizoen intern geëvalueerd door de sportieve cel en de desbetreffende trainer. Tijdens deze momenten wordt het volleybaltechnisch niveau beoordeeld. Op basis van deze evaluatie wordt de ploegindeling indien nodig herbekeken. In de jeugdcompetitie krijgt iedereen evenveel speelkansen rekening houdend met inzet en aanwezigheid op training en wedstrijden. Voor de bekercompetitie maakt de trainer een selectieploeg en wordt er in alle leeftijdscategorieën resultaatgericht gespeeld. De club vindt het uiterst belangrijk dat er kan gespeeld worden op aangepast niveau. Wij zullen bijgevolg ook onze leden steunen en begeleiden als zij om sportieve of andere reden de club wensen te verlaten.Doelstellingen

“Teamwork makes the dream work” beschrijft in één slogan de missie van Bepavoc.

Bepavoc wil de jeugdwerking verder uitbouwen en zo talentvolle jeugd de kans geven om door te groeien naar de provinciale en divisieploegen. Dit wil men doen door de kwaliteit binnen de club steeds te bewaken om zo in staat te zijn kwalitatief volleybal te blijven brengen, en dit op alle niveaus. Onze jeugdwerking en het ontwikkelen/begeleiden van jonge talenten zijn dan ook zeer belangrijke activiteiten binnen onze club.
Om u de beste online-ervaring te bieden, maakt deze website gebruik van first-party en third-party cookies. Voor meer informatie bezoek onze privacy pagina.